WHTSUP over Waarden en Overtuigingen

Dat ik open sta voor diverse invalshoeken is een groot voordeel voor mijn klanten – dat hoop ik ten minste. Vaak zijn zij, door de groei van hun product of concept, al jaren verbonden aan een bepaald gedachtengoed en hier houd je als communicatie professional rekening mee.

Ook een opdrachtgever die een nieuw merk of product lanceert, heeft zelf al haarfijn in gedachten wat hij wil bereiken. Hoe dat te doen en aansluiting te vinden bij de relevante doelgroep is dan weer mijn uitdaging, door met de juiste boodschap een communicatieplan op te stellen en eventueel de media te benaderen met een persbericht.

Voor mijn eigen waarden en overtuigingen is dat soms best lastig; omdat je zo flexibel bent naar je klanten en met inlevingsvermogen en empathie aan je opdrachten werkt; lijkt het alsof je zelf eenvoudig met alle winden meewaait en zelf geen eigen vaste mening hebt.

Dé happening in november. Het verbaast me hoe iedereen zo stellig kan roepen wat er mis is aan de nieuw verkozen president van de Verenigde Staten, iemand waarvan het nooit voor mogelijk werd gehouden dat hij een nieuwe wereldleider zou kunnen zijn. Voordat ik zelf mijn tijdlijn vol zou gooien met (ongezouten) meningen die aansluiten bij mijn waarden en overtuigingen, vind ik dat ik me veel meer zou moeten verdiepen in de campagnes en andere voorgeschiedenis. Ik ben geen Maarten van Rossum of Charles Groenhuijsen. Zou iedereen die – met name op social media – zo bewogen en betrokken en op de voet gevolgd hebben? Opiniestukken, achtergrondartikelen en basale informatie over het electorale systeem van een land of natie uitgepluisd hebben? Als dat zo is, dan maak ik een diepe buiging voor diegene, maar ergens weet ik uit ervaring dat het wel even duurt voor je jezelf een deskundige mag noemen op een bepaald vlak. Uiteindelijk bleek ook nog eens dat alle experts het er over eens waren dat er niets geks zou gebeuren.

Toen ik net begon met Write here to Stay mocht ik in een nieuwsbrief voor een advocatenkantoor schrijven over de vele, ingrijpende veranderingen binnen de Wet Werk en Zekerheid. Reken maar dat het lastig is om met een goed stuk te komen, over materie waar juristen en advocaten al dagelijks mee omgaan. Zij zijn zelf over het algemeen behoorlijk taalvaardig. Nieuwsgierig en vindingrijk is ook een kenmerk die ik bij advocaten vind passen. Het zijn kenmerken die aansluiten bij hoe ik zelf graag overkom op mijn klanten en daarom werk ik graag voor advocaten als opdrachtgevers.

Om mijn eigen waarden en overtuigingen wat meer naar voren te laten komen is het belangrijk om vaker te schrijven daarover. En het dan ook te posten. Met een persoonlijke foto erbij die tot de verbeelding spreekt. Leuk zou het zijn als dan iedereen het leest. En een leuke reactie achterlaat op LinkedIn of mijn Facebook account.

You may say I am a dreamer.

Write here to stay!

Leonieke

Recent Posts