Het vervolg van Nederland Slank…

What’s on the menu…

Fijne service toch altijd bij mijn garage in Slinge, ze hebben mijn auto gewassen. Dan doe ik er ook nog maar een schepje bovenop en ga voor een volle tank. Bij het afrekenen een voucher voor een maaltijd in één van de vele deelnemende restaurants… Murphy’s Law, maar met tegoedbonnen en vouchers kan ik toch nooit uit de voeten. Ik heb nog drie volle kaarten van die zegels waar je mooie messen mee verzamelt maar ik geloof dat de actie al weer voorbij is.

Even wennen

Wat net begonnen is, is mijn programma bij Nederland Slank. Nu even full-focus twee dagen mijn systeem laten wennen en me voorbereiden op een gezonde levensstijl die precies op mijn lijf geschreven is. Nederland Slank is here to stay – voor de komende weken!

Get fresh at the weekend

Mijn vriendin Janine, waar ik wekelijks een dagdeel mee reserveer om te schrijven, vraagt of ik de poikie kos pan langs kan brengen. Janine is een foodie pur sang en maakt van elke schrijfsessie een culinair feestje. Altijd word ik getrakteerd op de heerlijkste broodjes, een salade of een zelfgebakken koekje als ik bij haar ben. Het is niet verwonderlijk dat zij van haar hobby haar werk gemaakt heeft. Zij kookt voor en catert de meest bijzondere gelegenheden én ze organiseert culinaire verwendagen naar Zeeland. Haar bedrijf heet ook RoZe wat staat voor Rotterdam en Zeeland.

De poikie kos pan hebben wij uit Zuid-Afrika en staat al tijden (jaren) ongebruikt in de kelder, maar Janine heeft plannen om op een groot vuur een lekker potje eten te maken in Zeeland. Dat is haar wel toevertrouwd. Ik blijf nog even gezellig kletsen.

Nu drink ik opeens alleen maar een glas water en moet ik alle lekkernijen die zij voorschotelt afslaan op vrijdagmiddag. Aha, dus zo gaat het worden de komende tijd. Best even slikken. Maar Janine is enorm positief; haar vriendin is ook bezig en oogst bewonderenswaardige resultaten.  Natuurlijk is er een feest op zaterdag, onze sociale agenda is altijd vol en tijdens een feestelijke bruiloft in het Heerenhuys sla ik dapper alle lekkere hapjes af.

The list

Inmiddels heb ik in het weekend mijn lijst goed bestudeerd en ik ben als een dolle aan het wegen geslagen met vlees, vis en veeeeel groenten. Als ik mezelf zo zie staan in de keuken voel ik me net een kruideniertje die met gewichtjes in de weer is. Ik heb er wel lol in. Een ruime keuze aan groenten, het aanbod aan kaas is wat karig, maar over het algemeen heb ik het idee dat ik bijna alles mag eten.

The weight

De idee is dat je niet elke dag op de weegschaal gaat staan, maar dat doe je natuurlijk toch… Heb hem nu toch aangeschaft, dus mijn interesse in kilogrammen is groot. Ik sta perplex hoe hard het gaat, maar meer nog over hoe makkelijk het vol te houden is.

 

To be continued en wellicht een neverending story

Recent Posts