Bij mij werkt het niet…

En bij u? Herken je in de titel de uitspraak van Frank Lammers in de laatste Jumbo reclame commercial? De Jumbo man eet ook al een tijd geen brood meer om af te vallen, maar het werkt niet bij hem. Toeval treft dat de croissants bij de bewuste retailer in de aanbieding zijn en waar je hem lekker van ziet smullen. Da’s toch geen brood…Over de werking van al die goedbedoelde informatie waar we door overspoeld worden via onze digitale schermen.

Croissantje erbij?

Ah die croissants, daar heb ik er de afgelopen zomervakantie ook vele van genuttigd. Het geluk van vroeg opstaan en naar het plaatselijke bakkertje om – naast de croissants – zelf het lekkerste brood uit te kiezen. Of kunnen uitslapen en mogen aanschuiven aan een gedekte tafel om met alle tijd van de wereld heerlijk te ontbijten met elkaar.

Ik kies bewust…

Ja, ik wist het wel hoor. Een croissant, dat is brood, een hele lekkere volvette variant van brood. Nu ik het resultaat van al mijn vakantiezonden aan den lijve ondervind, duik ik weer – en samen met mij wellicht vele anderen in deze tijd van het jaar – in alle voedingsinformatie die er te vinden is. Bewust eten, afvallen, light producten, dat soort dingen. Maar wat werkt voor mij? Welke informatie komt echt binnen en zet mij ertoe aan om op een manier die bij mij past, meer te letten op gezonde voeding. Oh, en er is natuurlijk ook sport, daar ben ik gelukkig dol op. Graag zoek ik uit wat het beste werkt om weer snel die ‘killer body’ te krijgen.

Brood daar zit wat in

De tegenstrijdigheid van alle informatie die je leest is verpletterend… “Ga niet diëten, het is het begin van het einde want je belandt direct in Jojo land. En daar kom je nooit meer uit”. “Brood, daar zit wat in”. Maar eet het vooral niet als je op de pondjes moet letten. Of juist weer wel? Welke propaganda komt aan bij jou en werkt? Ga lekker hardlopen, denk ik al snel. Eet wat minder, ga wat meer bewegen. Maar nee, ik lees in een artikel dat er nog nooit iemand is afgevallen van alleen hardlopen. Daar moet op zijn minst een sportschool met een personal trainer aan te pas komen, want er kan gewoonweg te veel fout gaan. Die pt zie ik trouwens wel zitten, maar dat terzijde.

Ik zeg doen!

Er zijn vele wegen die leiden naar Rome. En daar, op dat moment, wordt een beroep gedaan op je eigen gezonde verstand. Want dat werkt voor iedereen. Het is jouw keuze welke weg jij bewandelt. Om te komen waar je wilt zijn. Laat ze op je inwerken, die reclames, blogs en nieuwsbrieven van voedingsgoeroes en bewegingsspecialisten. Maar laat je niet inpalmen door iemand die zoete broodjes aan het bakken is, ga op zoek naar de krenten uit de pap die jou in beweging zetten.

Biologisch, bootcamp of bikram yoga. Doe wat bij jou past, iedereen is uniek. Afhankelijk van fases en periodes…en vergeet niet dat aan elk lekker pondje een mooie ervaring vooraf is gegaan.

 

ps: De Bio10Daagse is weer gestart ;-) Veel gezonde informatie die misschien werkt voor jou?

Recent Posts